6 klassieke werken op piano voor je bruiloft | Momenten
Inspiratie

6 klassieke werken op piano voor je bruiloft

Wanneer we bij Momenten live muziek voorzien tijdens een huwelijk, begint dat steeds bij een ervaren pianist. Hij speelt en zingt nummers die jullie graag horen op jullie grote dag.

Maar ook als jullie houden van een instrumentaal nummer tijdens jullie bruiloft, bijvoorbeeld bij de intrede, doen we dat met plezier. Vaak wordt dan een bekende radiohit gekozen die we enkel op de piano brengen, maar een klassiek werk kan natuurlijk ook. Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

1

Canon in D - Pachelbel

Wil je een echte trouwklassieker, maar vind je 'Daar Komt De Bruid' (Bridal Chorus van Wagner) of de 'Bruidsmars' van Mendelssohn toch écht te klef, dan is de 'Canon in D' van Pachelbel jouw nummer! Iedereen herkent het, het is perfect als intredelied en wil je er een leuke twist aan geven, kan je het naadloos laten overgaan in Perfect van Ed Sheeran.

In de versie die we hier laten horen wordt de piano trouwens begeleid door een mooie cello. Wist je dat je bij Momenten naast je zanger-pianist ook andere muzikanten kan uitnodigen, zoals je zelf wil? Wil je meer weten, stuur ons dan zeker een bericht.

Canon In D - Brooklyn DuoBeluister dit fragment op Spotify
2

River Flows In You - Yiruma

Een tweede erg populair werk bij koppels die gaan trouwen is 'River Flows In You' van de Zuid-Koreaanse Yiruma. Dit nummer valt onder de eigentijdse klassieke muziek en klinkt bijna als een popliedje. Het nummer wordt vaak verward met 'Bella's Theme' uit de Twilight filmreeks.

River Flows In You - YirumaBeluister dit fragment op Spotify
3

Air (on the G-string) - J.S. Bach

Dit nummer is eigenlijk een herwerking door Wilhelmj van het tweede deel van de derde orkestsuite van Bach eind de 18e eeuw. Het is dus oorspronkelijk geschreven voor een volledig orkest, maar klinkt ook prachtig enkel op piano. Het is een erg rustig nummer, maar straalt warmte uit en klinkt heerlijk in een groot kerkgebouw.

Air On The G String - Robbins Island Music GroupBeluister dit fragment op Spotify
4

I Giorni - Ludovico Einaudi

Einaudi is een Italiaanse componist en staat, net als Yurima, bekend om zijn eigentijds klassiek werk. 'I Giorni' (De Dagen) werd begin deze eeuw voor het eerst uitgebracht en werd een echte klassieke hit. Voor heel wat beginnende pianisten is Einaudi dus een voorbeeld, dankzij de moderne twist die hij geeft aan klassieke piano.

I Giorni - Ludovico EinaudiBeluister dit fragment op Spotify
5

Liebesträume - Franz Liszt

Een liefdesdroom, is dat niet exact wat een huwelijk is? Net zo dromerig als de titel klinkt, klinkt ook het stuk zelf. Korte en erg afwisselende stukjes in het nummer maken dit nummer van Liszt het meest complexe klassieke werk uit onze lijst. Iets minder toegankelijk voor een breed publiek, maar wel ideaal voor wie écht houdt van klassieke composities voor een huwelijk.

Liebesträume, S. 541: No. 1 in A-Flat Major - Franz Liszt, Guillaume VincentBeluister dit fragment op Spotify
6

Mariage d'Amour - Paul de Senneville

'Een huwelijk van de liefde', hoeveel beter kan een nummer passen bij de gelegenheid, bij jullie dag? Dit nummer van eind vorige eeuw is een prachtige en stijlvolle opener tijdens de intrede. Het wordt soms ten onrechte de 'Spring Waltz' van Chopin genoemd door een foutje op YouTube, waardoor het miljoenen views kreeg. Een populair én mooi stukje klassieke piano dus.

Mariage d'Amour "Spring Waltz" - Paul de Senneville, Olivier ToussaintBeluister dit fragment op Spotify

Ga je binnenkort trouwen?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek tijdens je ceremonie, receptie, avondfeest of openingsdans. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.