blog

Passende live muziek bij uitvaarten

Steeds vaker krijgt het afscheid nemen van een dierbare een meer persoonlijke invulling. De begrafenis is niet langer iets wat enkel in de kerk gebeurt. Er wordt gekozen voor de aula van het crematorium, maar ook heel andere locaties worden niet meer geschuwd. Bosceremonieën of plechtigheden in het eigen huis zijn een nieuwe trend.

Al deze nieuwe vormen geven ook de mogelijkheid om live muziek nog intenser te betrekken bij het rouwproces. Waar vroeger de muziek eerder beperkt bleef tot het lokale kerkkoor, maakt radiovriendelijke muziek meer en meer zijn opwachting. En om op een mooie manier het leven te eren, gebeurt dit ook regelmatig met live muziek die je tot in het diepste van je ziel kan raken.

Een tijdje geleden werden we gecontacteerd door de kinderen en kleinkinderen van Rita. Op hun wens brachten we een mooie, ingetogen versie van 'Oma's Aan De Top' van K3. Een nummer dat je niet direct zou linken aan een begrafenis, maar met de juiste sereniteit werd dit een prachtig eerbetoon aan hun heldin. De knuffel nadien en de opgedroogde tranen deden ons nog maar eens beseffen wat voor een gigantische kracht en impact muziek kan hebben.

Vaak denken mensen dat een nummer niet geschikt is voor een uitvaart, maar als je de 'Dancing On My Own' versies van Calum Scott en Robyn naast elkaar legt, merk je een wereld van verschil. En wie zijn wij om te zeggen dat de ene versie beter past bij de uitvaart die jij voor ogen hebt dan de andere.

Dat is het mooie aan live muziek, we kunnen van elk nummer de versie maken die jij wil horen.

Weet dat je bij het afscheid van een dierbare steeds op ons kan rekenen om er een persoonlijke en stijlvolle ceremonie van maken.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan