Openingsdans huwelijk | Live Muziek | Momenten

Een live gezongen openingsdans

Na het dessertbuffet is het opnieuw tijd om te stralen. Iedereen kijkt vol spanning uit naar het moment waarop jij en je kersverse man of vrouw het dansfeest officieel openen: de openingsdans.

Gaan jullie voor een ingeoefende choreografie of voor een tegelplakker? Wat je ook kiest, met live muziek zorg je ervoor dat het net dat tikkeltje intiemer wordt. Jouw favoriete nummer in een prachtige, akoestische versie. Zo maak je er een uniek Moment van, want niemand anders zal op dezelfde versie van jullie nummer dansen.

Onze versie van 'Hou Me Vast - Volumia'Bekijk dit filmpje op youtu.be/g4UJbWnSFJ4

Voor ons huwelijk hadden we aanvankelijk niet gedacht aan live muziek ... tot we op een huwelijksbeurs de stem van Andy door de hele zaal hoorden klinken. Na een korte uitleg over Momenten, zong Andy een nummer op aanvraag. Met een eigen versie van ‘Can’t Stop The Feeling!’ van Justin Timberlake waren we meteen overtuigd. Kort nadien werden we bij hem thuis uitgenodigd om alle opties te overlopen.

Enthousiast begonnen we samen te brainstormen en we kregen ook een lijst met nummers om ideeën op te doen. We kozen niet alleen voor muziek tijdens de ceremonie, maar besloten ook om onze openingsdans live te laten zingen. Momenten zorgde voor een magisch moment dat heel wat emoties heeft losgemaakt. Kippenvel ten top en een hoop enthousiasme achteraf! Onvergetelijk.

Bert & Mathias

De openingsdans is echt hét nummer van jullie dag. Wanneer je met vrienden jaren later praat over je huwelijk volgt heel vaak de vraag: “en wat was jullie openingsdans?” Het is dus belangrijk om er heel wat aandacht aan te besteden. Je kan bijvoorbeeld het nummer kiezen waarop jullie elkaar leerden kennen, maar er zijn nog heel wat andere mogelijkheden.

Daarom schreven we een blog over hoe je de perfecte openingsdans kan kiezen. Hoe die kan klinken, hoor je alvast hieronder.

A Million Dreams
P!nk (The Greatest Showman)
Flashlight
Jessie J
Perfect
Ed Sheeran
Beluister deze fragmenten op sfeermomenten.be/huwelijk-openingsdans

Enkele maanden geleden bezochten mijn schoonmoeder en ik een trouwbeurs. Op het moment dat de beurs bijna ging sluiten en we ons naar de uitgang begaven, hoorden we iemand zingen. Aangezien het donshaar op onze armen recht kwam van ontroering, keken we naar elkaar. Ik zei tegen mijn schoonmoeder: "Ik wil dat deze man komt zingen op mijn huwelijk." Ze was meteen akkoord en ging helemaal mee in mijn verhaal.

Andy stelde mij gerust wanneer ik het nodig had. Hij ontroerde iedereen op mijn huwelijksfeest, zelfs mijn man en vader. Ik wil Andy bedanken voor de geweldige samenwerking, en hopelijk tot snel !

Sydney

Wil je iets helemaal unieks?

Waarom dan geen 'openingsdans op maat'? Wij schrijven een persoonlijk nummer, helemaal in jouw stijl. Zo wordt het openingsnummer echt júllie nummer!

Waar leerden jullie elkaar kennen? Wat maakt jullie tot wie jullie zijn? Wij schrijven tekst en muziek, en vertellen daarin op ontroerende wijze jullie verhaal. Bij een openingsdans op maat kies je voor een exclusieve openingsdans die iedereen zich nog lang zal herinneren.

Geef Me Je Hand
Momenten
Dans Jij Vandaag Met Mij?
Momenten
The Other Half Of Me
Momenten
Beluister deze fragmenten op sfeermomenten.be/huwelijk-openingsdans

“And you can tell everybody this is really your song”

Heb je na ons kennismakingsgesprek beslist om te gaan voor een openingsdans op maat? Dan volgen een paar stappen.

Vragenlijst

In een 30-tal vragen proberen we meer te weten te komen over jullie relatie en over wat voor nummer jullie als openingsdans willen. Deze kunnen jullie rustig thuis beantwoorden.

Brainstorm

Als we de antwoorden op de vragen hebben teruggekregen, overlopen we de vragenlijst en luisteren we naar de muziek van jullie muzikale helden. Zo krijgen we al een eerste idee van hoe jullie nummer zal klinken.

Songwriting

Enkele weken later start ons team met schrijven aan jouw openingsdans. Met de inspiratie uit de vragenlijst en de brainstorm gaan we aan de slag. Eens het nummer klaar is, sturen we jullie een eerste versie op.

Opname

Daarna gaan we verder en nemen we het nummer op in een professionele opnamestudio. Zo klinkt het net alsof het nummer op de radio zou gespeeld worden.

Deze geluidsopname krijgen jullie uiteraard.

Bovendien is dit nummer ook een super leuk én origineel cadeau om mee te geven aan de gasten van jullie huwelijk. Wil je dus een verrassend alternatief voor ‘katerwater’ of ‘Thanks For Popping By-popcorn’? Geef jullie gasten dan een CDtje of USB-stick met jullie persoonlijke love story, verpakt als openingsdans.

We willen jullie bedanken voor 'Geef Me Je Hand', het was perfect! Een liedje waar we alleen maar konden van dromen werd geschreven én gezongen door jullie! Op en top een aanrader voor alle mensen die trouwen.

An-Sofie & Bram