Hoe kies je de nummers voor jouw ceremonie? | Momenten
Blog

Hoe kies je de nummers voor jouw ceremonie?

Er valt heel wat te vertellen over de muziek die je kiest voor je huwelijk. Net zoveel als die liedjes op hun beurt iets vertellen over jou en je aanstaande. In deze blog geven we je enkele tips bij de zoektocht naar de perfecte playlist voor jullie huwelijk. We vinden het heel belangrijk dat het ook echt klinkt zoals jullie dat voor ogen hebben, met júllie muziek als rode draad. Onze zangers-pianisten oefenen daarom met plezier de nummers in die jullie het liefste horen.

Heb je toch nog wat hulp nodig, lees dan meer over wanneer live muziek past binnen een ceremonie, of neem contact met ons op om samen te zitten en de mogelijkheden te overlopen.

Dit zijn alvast met voorsprong de 2 meest gevraagde nummers van de voorbije jaren.

All Of Me
John Legend
Perfect
Ed Sheeran
Beluister deze fragmenten op sfeermomenten.be/hoe-kies-je-de-nummers-voor-jouw-ceremonie

Tip 1: Volg je hart

De belangrijkste tip is absoluut: volg je hart. Een tip die eigenlijk kan toegepast worden op alles voor jouw bruiloft. Kies enkel muziek die jullie graag horen. Vergeet 'top 10'-lijsten en de nummers die je het vaakst hoort op de radio. Enkel de liedjes die voor jullie de meeste betekenis hebben, horen thuis op de belangrijkste dag uit jullie leven. Op onze website vind je heel wat van die lijstjes vol inspiratie die je op weg kunnen zetten, maar begin dus vooral met je eigen playlist, CD-rek of platenbak.

Neem de tijd om gezellig met z'n twee (en een lekker glaasje) te luisteren naar muziek. Maak Spotify playlists aan en vergelijk jullie selecties met elkaar. Zo vinden jullie de nummers die het beste bij jullie beiden passen.

Tip 2: Kijk terug op de voorbije maanden en jaren

Jullie hebben samen vast al heel wat watertjes doorzwommen. En laat dat nu de ideale inspiratiebron zijn voor de muziek van jullie trouwdag. Je weet vast wel wat jullie favoriete nummer is of op welk nummer jullie elkaar hebben leren kennen, maar in een ceremonie kan je tot 6 nummers kiezen. Heel wat om over na te denken dus.

Wat was jullie favoriete nummer op reis?

Hebben jullie ook zo'n nummer dat jullie direct doet terugdenken aan een fantastische reis die jullie samen hebben gemaakt? Aan een relaxvakantie aan het zwembad met een lekkere cocktail? Of een actieve trektocht in de bergen? Een roadtripje in Spanje? Of misschien eerder een romantische citytrip in Parijs of Londen? Dan is dat nummer ideaal om een plek te geven in jullie ceremonie. Want als het zoveel herinneringen oproept, moet het wel een speciale betekenis hebben. Zo kan deze Miracle van Julian Perretta als geen ander een zomers gevoel opwekken.

Waarvan hebbben jullie een poster aan de muur hangen?

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar toch heb je ooit vrij letterlijk een plekje in je leven gegeven aan de film, artiest of musical die aan je muur ophangt. Want waarom zou je er anders elke dag naar kijken? Wanneer jullie bijvoorbeeld langskomen op gesprek, passeren jullie een kader van de broadway musical Wicked. Het nummer For Good past perfect in een huwelijksceremonie, want het vertelt dat je een beter mens bent geworden nu je de andere hebt leren kennen.

Welk concert is jullie het meeste bijgebleven?

Is er een concert dat voor altijd in jullie herinnering zal blijven? Een avond die je zo opnieuw zou willen overdoen, omdat de muziek zo wauw was of gewoon omdat jullie hem samen hebben beleefd? Of misschien was het wel jullie eerste officiële date? Zo heeft Faster van Within Temptation een heel speciale betekenis voor mij, omdat het doet terugdenken aan een avondje front row genieten van pure muziek. En het is bovendien een mooie knipoog naar het leven dat vaak als een sneltrein vooruit gaat. Heb jij ook zo'n mooie herinnering die wij voor jullie mogen terugbrengen met onze live muziek?

Samen de mogelijkheden overlopen?

Neem contact op

Tip 3: Denk aan wat er gezegd wordt

Vaak is het extra emotioneel als het nummer goed aansluit bij wat er net is verteld tijdens de ceremonie. Ging het op een gegeven moment wat moeizamer in jullie leven en wist je partner je te helpen doorheen die moeilijke periode? Was hij of zij jouw 'licht in de duisternis'? Dan zullen je gasten bij Flashlight van Jessie J vast een traantje wegpinken. Of misschien heb je nog een ander nummer dat jullie ooit kracht heeft gegeven? Dan is ook dat perfect om een plekje te geven tijdens jullie bruiloft.

Als de ceremoniespreker klaar is met zijn of haar anekdote, valt onze pianist in. Zijn tonen vormen de perfecte overgang naar het nummer dat jullie hebben gekozen. Zijn stem vertelt een verhaal dat naadloos aansluit bij wat net daarvoor werd gezegd. En jullie gasten, die gaan helemaal op in jullie sprookje.

Tip 4: Ga onbekend niet uit de weg

Als je door YouTube aan het struinen bent en je komt plots hét nummer tegen, laat je dan niet tegenhouden als de artiest niet zo bekend is. Het gaat om wat jij en je partner graag horen. Of over wat jullie raakt. Want hoewel we bovenaan deze blog de 2 meest gevraagde nummers hebben laten horen, zijn er nog een pak onbekende nummers die prachtig zijn en erg geschikt zijn voor een huwelijk.

Laat je daarom verrassen door deze 3 onbekende nummers:

Beluister 'Just Be - Paloma Faith'Bekijk dit filmpje op youtu.be/wYBiTkoeWiQ
Beluister 'Over And Over Again - Nathan Sykes'Bekijk dit filmpje op youtu.be/7eiv5aElMZs
Beluister 'Art Of Love - Guy Sebastian'Bekijk dit filmpje op youtu.be/n0B2EyRrJQY

Hebben we je aan het denken gezet? Perfect! Hopelijk wordt het selecteren van de juiste muziek op die manier iets eenvoudiger. En je kan ook steeds een kijkje nemen in onze inspiratielijst, vol mooie liedjes. Maar vergeet vooral niet de tijd te nemen. Je hoeft je keuze zeker niet op één avond te maken. En vergeet ook niet dat er nog heel wat meer momenten zijn tijdens je huwelijk waarop je live muziek kan integreren. Want heb je al nagedacht over jullie ideale openingsdans?

Nog een laatste tip: luister goed naar de teksten van de nummers die je kiest. Want zo zingt Whitney Houston in 'I Will Always Love You' eigenlijk dat ze weggaat bij haar vriend.

Ga je binnenkort trouwen?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek tijdens je ceremonie, receptie, avondfeest of openingsdans. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.