De ideale openingsdans? Zo kies je het nummer | Momenten
Blog

De ideale openingsdans? Zo kies je het nummer

Er zijn twee liedjes die iedereen zich nog lang herinnert na een huwelijk: het nummer tijdens de intrede van de bruid en de openingsdans. In een andere blog helpen we je bij het kiezen van de juiste muziek tijdens een ceremonie. Hieronder geven we je enkele suggesties voor een perfecte openingsdans.

Kies goed, want met dit nummer wordt officieel de aftrap van het trouwfeest gegeven! En bereid je vooral voor op een portie zenuwen, want rondom de dansvloer staan jullie vrienden en familie vol spanning te wachten. En ook onze zanger, die jullie met de eerste tonen op de piano uitnodigt op de dansvloer.

Tegelplakker of choreo

De belangrijkste factor bij het kiezen van een openingsdans zijn jullie zelf. Hoe 'dansbaar' zijn jullie? Maken jullie van de openingsdans een heuse show? Of wordt het een rustige slow?

Meer dan 4 op 5 koppels kiest voor een emotionele ballad. En terecht, want met zo'n keuze weet je je gasten met zekerheid te tonen hoeveel die dans voor jullie betekent. Maar we zijn er wel van over-over-overtuigd dat er heel wat originelere keuzes zijn om jullie dansfeest te openen dan de nummers die je op elk huwelijk hoort. Zoals 'Can I Be Him' van James Arthur of dit prachtige 'Now That I've Found You' van de Nederlandse zangeres Do.

Beluister 'Now That I've Found You - Do'Bekijk dit filmpje op youtu.be/l4NwI0oJjqc

Tempo

Welk nummer je ook kiest, probeer het op voorhand uit! Want het tempo van de openingsdans is enorm belangrijk. Te snel en je dreigt het ritme niet te kunnen volgen. Maar ook te traag is af te raden, want dan wordt de dans misschien te saai. Het is dus belangrijk om een nummer te vinden met de juiste schwung. De drive van het nummer zal mee de sfeer bepalen.

Ga voor iets origineels …

Een originele openingsdans zoeken klinkt eenvoudig, maar toch worden vaak dezelfde nummers gekozen. Niets mis mee natuurlijk, maar we delen in onze inspiratielijst ook enkele onbekende of minder voor de hand liggende suggesties.

… of iets nieuws

Wanneer je trouwt laat je je vrienden en familie een beetje binnenkijken in jullie relatie. De muziek die je kiest is daarom ook iets heel persoonlijk. Dus ... waarom niet nog een stapje verder gaan?

Door te kiezen voor een openingsdans op maat, bijvoorbeeld. Wij schrijven tekst en muziek op jullie love story: uniek en letterlijk 'op jullie lijf' geschreven.

Wat je ook kiest, probeer zoveel mogelijk van elkaar te genieten en elkaar goed aan te voelen tijdens deze opener van jullie trouwfeest. Verdrink in elkaars ogen, want nu is het officiëel: jullie zijn een getrouwd koppel. Proficiat!

Geef Me Je Hand
Momenten
Beluister dit fragment op sfeermomenten.be/de-ideale-openingsdans-zo-kies-je-het-nummer

Ga je binnenkort trouwen?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek tijdens je ceremonie, receptie, avondfeest of openingsdans. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.