Wanneer past er live muziek tijdens een uitvaart? | Momenten
blog

Wanneer past er live muziek tijdens een uitvaart?

Tijdens een afscheidsplechtigheid zijn er verschillende momenten waarop muziek een plekje kan krijgen. Door ze live te brengen, klinkt ze recht uit het hart. Ze maakt nog meer emotie los dan wanneer je kiest voor het afspelen van een cd. Je maakt de uitvaart nog persoonlijker en menselijker. Net daarom vertellen we je op welke momenten je het beste kiest om jouw gevoelens te laten klinken door onze muziek.

Vaak is er een verschil tussen een begrafenis in de kerk en een afscheid in bijvoorbeeld een aula. Het overzicht hieronder geeft je dus ongeveer een idee, maar omdat elke uitvaart uniek is, kan je zelf kiezen wanneer je graag muziek wil.

Wanneer de familie binnenkomt

Vaak worden onze zangers-pianisten gevraagd om reeds een eerste nummer te brengen wanneer de familie binnenkomt. Meestal is dit nummer instrumentaal, zoals deze piano-versie van Con Te Partirò van Andrea Bocelli.

Con Te Partirò (piano version) - Francesco DigilioBeluister dit fragment op Spotify

Wanneer de overledene wordt binnengebracht

Indien de kist of urne nog niet vooraan staat wanneer de gasten binnenkomen wordt dit moment meestal voorzien van een tweede liedje. Dit nummer wordt meestal door onze zangers ingekort. Zo houden we enkel het meest betekenisvolle stukje van het liedje over en kan de spreker snel aansluiten om samen afscheid te nemen.

Na de eerste lezing

Na het eerste stukje tekst wordt er opnieuw muziek voorzien. Live muziek komt hier het beste naar voor en ondersteunt wat net is gezegd. De muziek gaat verder op de mooie woorden van de spreker of vertelt de rest van het verhaal wanneer woorden tekortschieten.

Tijdens de offergang

Wanneer de rouwprentjes worden uitgedeeld klinkt er opnieuw mooie muziek. Door te kiezen voor live muziek hoef je je geen zorgen te maken over hoe lang het duurt voor alle beeldjes zijn verdeeld onder de familie en vrienden. Onze pianisten spelen verder zolang niet iedereen terug op zijn plaats zit.

Uittrede

Wanneer de gasten vertrekken wordt het laatste nummer ingezet. Als je ervoor kiest om de begroeting aan het einde van de ceremonie in te plannen, sluiten wij het nummer meestal af met een instrumentaal stukje, zodat we op die manier de uitvaart op een rustige manier kunnen afronden. Plaats je het groeten aan het begin van de ceremonie, dan brengen we de normale versie van het nummer, live op de piano.

Weet dat je bij het afscheid van een dierbare steeds op ons kan rekenen om er een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie van te maken.

Wanneer je ons een bericht stuurt, bellen we je dezelfde dag nog op om verdere afspraken te maken en de liedjeskeuze te overlopen. Wij brengen passende pianomuziek met een warme stem, brengen jouw emoties over met onze muziek en laten je volledig vrij de nummers kiezen die jij het belangrijkste vindt.

Neem contact op