Gay wedding: muziek voor een huwelijk van twee mannen | Momenten
inspiratie

Gay wedding: muziek voor een huwelijk van twee mannen

Als je gaat trouwen, word je overspoeld met foto's van de prachtigste trouwjurken, 'his and hers' prulletjes en tips voor toekomstige bruidjes. Ook wij schreven een blog over de mooiste liedjes voor de binnenkomst van de bruid.

Voor een homo-koppel dat wil trouwen, is het vaak een pak moeilijker om leuke ideeën te vinden. En zeker qua muziek is het héél lastig om een nummer te ontdekken waarin een man openlijk zingt over zijn vriend. Wij deden de zoektocht voor jou en laat het ons maar alvast zeggen: dat was niet eenvoudig. Hieronder enkele homovriendelijke liedjes die passend zijn bij de  grote dag van jou en je vriend.

1

Love Is Love - Trey Pearson

Voor wie het nog niet doorhad: liefde is liefde, los van gender en seksualiteit. En dat bezingt deze Amerikaanse singer-songwriter prachtig. Het nummer schreef hij één jaar nadat hij, na een huwelijk met een vrouw, zichzelf openlijk identificeerde als gay. Wat een toepasselijke titel van het nummer!

And l never believed before now
Maybe tonight we'll find out
Don't wanna leave, can't get enough
I know that love is love

Beluister 'Love Is Love - Trey Pearson'Bekijk dit filmpje op youtu.be/0octwSCwFFE
2

His 'n' His - Matt Fishel

Een van de weinige liedjes die we konden vinden waarin expliciet gezongen wordt over 2 mannen is deze. De zanger heeft nog meer nummers over homoreleaties, zoals het catchy 'I'm Totally Obsessed With Him', maar zijn niet altijd even passend voor een huwelijk.

I love looking in the mirror standing side by side
Wearing his 'n' his suits with his 'n' his ties

Beluister 'His 'n' His - Matt Fishel'Bekijk dit filmpje op youtu.be/VwGWKcS4yg0
3

Young Love - Eli Lieb

Een nummer over zo verliefd zijn dat het bijna verslavend wordt. Hij omschrijft het zelf als "het gevoel dat je wil leven en sterven voor die ene jongen". Wow.

'Cause this love is getting dangerous
And I need some more tonight
Your touch is contagious
You know what I need tonight

Beluister 'Young Love - Eli Lieb'Bekijk dit filmpje op youtu.be/0jPba9WJCzE
4

Ease My Mind - Ben Platt

Een mooi liefdesliedje dat perfect past op een huwelijk. Ben Platt is een bekende musical acteur op Broadway en ken je misschien uit de 'Pitch Perfect' films of de Netflix-serie 'The Politician'. Geniet van zijn prachtige stem in deze ballad (en misschien ook van Charlie Carver).

You came out of nowhere and you cut through all the noise
I make sense to the madness when I listen to your voice

Een ander prachtig nummer van Ben Platt is trouwens deze 'Temporary Love'.

Beluister 'Ease My Mind - Ben Platt'Bekijk dit filmpje op youtu.be/UCKbw9OJIcg
5

Looking For You - Empire

In de Fox-serie 'Empire' volgen we het verhaal van de muzikale familie Lyon. Zoon Jamal is homo en schrijft deze prachtige love song met zijn vriend.

Cause it don't mean nothing if I don't got you beside me
Said, it don't mean nothing if I don't got you to guide me
Love, love, love
Tell me where you been all my life

Beluister 'Looking For You - Empire'Bekijk dit filmpje op youtu.be/0o6pJXAwOBE

Een kort lijstje dus, maar gelukkig zijn er dus nog héél wat andere popnummers die een mooie betekenis hebben en perfect geschikt zijn voor een bruiloft, zonder specifiek te vertellen over een gay romance. Zit je vast met je keuze? Dan kan deze blog je helpen bij het kiezen van de perfecte playlist voor je ceremonie.

Wil je toch een lied met meer betekenis voor jullie dag, bijvoorbeeld als openingsdans? Dan schrijven we volledig op maat een nummer over de liefde tussen twee mannen. Want dat is uiteraard wat je wil horen én zeggen op de dag dat je gaat trouwen: "ik wil jouw man worden en jij die van mij".

Heb je binnenkort iets te vieren?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.