Live muziek voor elk moment van de huwelijksdag | Momenten
Blog

Live muziek voor elk moment van de huwelijksdag

Wie zijn huwelijk aan het voorbereiden is, deelt de planning meestal op in 4 grote delen: ceremonie, receptie, avondfeest en openingsdans. Momenten waarop onze zangers de mooiste sfeermuziek brengen.

Toch zijn er nog meer gelegenheden waarop live muziek een leuke en onverwachte meerwaarde geeft. We nemen je mee doorheen een huwelijksdag en vermelden welke soort muziek het best geschikt is voor elk moment van de dag. Niet alleen onze zangers-pianisten komen aan bod, maar we geven ook alternatieven voor een tikkeltje meer.

Ceremonie

Daarmee begint het allemaal op jullie grote dag. Of je nu trouwt in de kerk, of kiest voor een andere ceremonie: 'jij en je verloofde' worden 'jij en je man of vrouw'. En op het moment dat jullie elkaar dan het grote ja-woord geven, wil je dat uiteraard laten horen met een passend streepje live muziek door onze zangers aan de piano.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste liedjes? Hier vertellen we je wanneer je muziek kan voorzien binnen je ceremonie.

Fotoshoot koppel

Als je ervoor kiest om op de dag van je huwelijk ook een fotoreportage te laten maken, wil dat voor de dichte familie en vrienden vaak zeggen dat ze wat tijd te vullen hebben tussen de ceremonie en de receptie. Tijd die jij perfect voor hen kan invullen met een leuke activiteit.

Met onze live muziekquiz geef je hen de kans om hun kennis over popmuziek van de voorbije jaren grondig te testen. De vragen? Die worden gesteld door de band zelf.

Of je kan kiezen voor een verrassende workshop. Met grappige gekleurde buizen leren je gasten muziek maken alsof ze in een videospelletje beland zijn. Beide workshops zijn echte sfeermakers, zonder al te veel fysieke inspanning. Ideaal voor jong en oud én volledig zweetvlekjes-veilig!

Receptie

Tijd om jullie gasten (opnieuw) te begroeten. Jullie staan te stralen en op de achtergrond klinkt de muziek van onze zanger. Hij brengt een gevarieerde selectie van nummers op piano die stuk voor stuk perfect passen bij de gelegenheid.

Of kies voor onze Wedding band. Op piano, contrabas en gitaar brengen deze drie muzikanten de mooiste love songs aller tijden. Van poppy tot jazzy. Van Adele tot Michael Bublé.

Diner

Ook tijdens het diner kan sfeervolle achtergrondmuziek een groot verschil maken. Dit is de ideale gelegenheid om iets specialer te gaan qua muziekkeuze. Zeker als je werkt met een centraal thema doorheen het huwelijk, kan je hier je gasten charmeren met passende live muziek. Ons akoestisch duo Change/Over past niet enkel zijn setlist aan, maar ook de styling wordt grondig bekeken, zodat het naadloos aansluit bij jouw concept. Perfect dus voor wie zijn gasten uitnodigt op een 'winter wedding' of met 'a touch of red'.

Dessert

Na een heerlijk feestmaal begint het te kriebelen om aan het dansen te slaan. Maar ... tot aan de openingsdans is dat natuurlijk niet de bedoeling. De DJ dus alvast laten starten is geen optie. Live muziek to the rescue! Uiteraard hebben ook hiervoor onze zangers-pianisten een passende setlist klaar. 

Of geef je gasten inspraak in de nummers die gespeeld worden en laat hen kiezen wat ze willen horen via Live jukebox. Via de smartphone geven jij en je gasten verzoekjes door aan onze zanger en niet veel later worden ze live gespeeld op de piano.

Openingsdans

Je openingsdans live laten zingen is een absolute aanrader. Het nummer. Jullie nummer. Maar dan net iets echter en emotioneler dan een CD-versie.

Of waarom kies je niet voor een nieuw nummer? Eentje dat wij speciaal voor jullie schrijven. Een openingsdans ... op maat van jullie verhaal.

Dansfeest

Ja, eindelijk is het zo ver. Tijd voor een feestje! En wat voor één als je kiest voor onze party coverband. De grootste hits, ideaal om iedereen aan het dansen te krijgen. En bovendien passen we onze set aan volgens jouw muzikale voorkeur dankzij ons uniek concept. Je leest er alles over op coverboy.be.

Vrijgezellen

Wist je dat live muziek ook een leuke extra kan zijn tijdens je vrijgezellenfeest? Je leest er alles over in onze blogpost.

Ga je binnenkort trouwen?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek tijdens je ceremonie, receptie, avondfeest of openingsdans. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.