Trending: doop tijdens de huwelijksceremonie | Momenten
Blog

Trending: doop tijdens de huwelijksceremonie

We hebben het met Momenten al een paar keer mogen doen en zien het steeds vaker: jonge ouders die op de dag dat ze in het huwelijksbootje stappen ook de geboorte van hun kersverse zoon of dochter vieren. Twee belangrijke gebeurtenissen in één: een huwelijk en een doopsel.

Daarom vertellen we je graag over hoe je het meeste kan halen uit live muziek bij deze nieuwe trend. Hoe kies je nummers die toepasselijk zijn voor deze dubbele ceremonie?

Hoe aanpakken?

Als eerste is het erg belangrijk om goed na te gaan hoe je het hele dubbele gebeuren wil gaan aanpakken. Want uiteraard wil je niet gewoon trouwen en nadien zeggen: "nu iedereen er toch is doen we ook nog even het doopsel". Het moet één geheel gaan vormen, één mooi moment waarin jullie alle liefde kunnen tonen die jullie voor elkaar en voor jullie kind voelen.

Vaak wordt daarom het doopsel middenin de ceremonie uitgevoerd en zijn er ook tijdens de huwelijksceremonie al heel wat stukjes tekst waarbij er aandacht is voor jullie zoon of dochter.

In onze blogpost over wanneer muziek past bij een ceremonie lijstten we de verschillende stappen van een kerkelijke ceremonie al op. Wanneer je kiest voor een combinatie tussen huwelijk en doopsel zou dat overzicht er zo uitzien.

Het ondertekenen van het doopregister

Je merkt dat er geen extra 'doopliedje' gekozen wordt in de ceremonie, wat bij een gewoon doopsel natuurlijk wel het geval is. Daarom legt het nummer tijdens het ondertekenen van het doop- en huwelijksregister vaak meer de nadruk op het gezin dan enkel het trouwend koppel.

En daarvoor zijn deze twee nummers natuurlijk perfect geschikt.

Samen Voor Altijd
Marco & Jada Borsato
You Raise Me Up
Josh Groban
Beluister deze fragmenten op sfeermomenten.be/trending-doop-tijdens-de-huwelijksceremonie

En wil je toch een liedje in de ceremonie verwerken dat écht focust op de baby? Dan gaan we met plezier deze papa achterna en spelen onze pianisten een mooie versie van Brahms' 'Lullaby'. Want als je naar deze versie luistert, merk je dat dit bekende wiegenlied ook perfect past tijdens een huwelijk.

Beluister 'Lullaby - Brahms'Bekijk dit filmpje op youtu.be/Ow0lbyPkpnU

Ga je binnenkort trouwen?

Denk dan ook zeker eens na over live muziek tijdens je ceremonie, receptie, avondfeest of openingsdans. Momenten helpt je graag in je zoektocht, ook als je meer zoekt dan enkel piano en zang.

Wil je graag weten hoe we je verder kunnen helpen of welke formules we je kunnen aanbieden? Dan nodigen we jullie graag uit in de Double Eight STUDIO in Oostakker voor een leuk muzikaal gesprek.

Neem contact op of lees hoe we te werk gaan.