Uitvaartmuziek: hoe kies je muziek voor een begrafenis? | Momenten
blog

Uitvaartmuziek: hoe kies je muziek voor een begrafenis?

Na een overlijden is er vaak niet zo heel veel tijd om net heel veel te regelen. Daarom zijn wij er voor je: om de keuze voor de juiste muziek eenvoudiger te maken. Onze zangers-pianisten brengen warme en ingetogen versies van de nummers die jullie passend vinden en helpen zo om er een persoonlijk en uniek afscheid van te maken.

Een goede liedjeskeuze draagt ertoe bij om het afscheid nog meer betekenis te geven. Welke liedjes je best kiest, vertellen we in een andere post. Hoe je ze kiest, kan aan de hand van deze 5 vragen.

Wat hoorde hij of zij graag?

Tijdens een uitvaart zijn er vaak heel veel emoties, maar die zijn zeker niet altijd enkel zwaarmoedig. Veelal is het een terugblik op een leven vol herinneringen. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij wat hem of haar oprecht blij maakte. Welke nummers zou hij of zij zelf hebben gekozen voor een laatste moment samen met familie en vrienden? Welke muziek vind je terug in zijn of haar muziekcollectie?

Wat hoor jij graag?

Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om eens goed na te denken over wat jij zelf graag hoort. Zijn er liedjes die jou mooie herinneringen geven aan de overledene? Of is er een nummer dat je al eens eerder hoorde en waarbij je spontaan dacht: "dit is echt iets om op een begrafenis te brengen"?

Kies niet de liedjes die verwacht worden, maar selecteer nummers die passen bij het verhaal dat jij wil vertellen.

Wat hoort de familie graag?

Wanneer je je liedjeskeuze hebt gemaakt, is het ook belangrijk om die af te stemmen met de rest van de familie. Zij hebben misschien ook een duidelijk beeld over de muzikale invulling. Of misschien heeft iemand van hen een belangrijke herinnering om te delen met muziek tijdens de begrafenis.

Welke nummers doen terugdenken aan belangrijke herinneringen?

Los van wat je graag hoort, is het ook fijn om terug te denken aan belangrijke herinneringen die jullie samen hebben meegemaakt. Een nummer dat doet terugdenken aan een mooie reis. Of een liedje dat hem of haar perfect omschrijft. Die nummers komen ook zeker in aanmerking. Ze brengen je heel even terug bij elkaar.

Welke nummers waren belangrijk in zijn of haar leven?

Als laatste vragen we steeds of er nummers zijn die doorheen het leven erg belangrijk zijn geweest. Misschien tijdens het overwinnen van een ziekte? Of een nummer dat speelde bij de geboorte van een eerste kind? De openingsdans?

Deze herinneringen vertellen vaak een heel verhaal op zich, een eerbetoon aan een leven lang in de duur van één liedje.

Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn
Gordon
Beluister dit fragment op sfeermomenten.be/uitvaartmuziek-hoe-kies-je-muziek-voor-een-begrafenis

Welke liedjes passen bij een begrafenis van een kindje?

Sommige uitvaarten vragen een heel specifiek soort muziek, onder andere wanneer we afscheid nemen van een kind. Daarom hebben we een apart lijstje gemaakt met enkele suggesties van nummers die daarvoor perfect passen.

Weet dat je bij het afscheid van een dierbare steeds op ons kan rekenen om er een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie van te maken.

Wanneer je ons een bericht stuurt, bellen we je dezelfde dag nog op om verdere afspraken te maken en de liedjeskeuze te overlopen. Wij brengen passende pianomuziek met een warme stem, brengen jouw emoties over met onze muziek en laten je volledig vrij de nummers kiezen die jij het belangrijkste vindt.

Neem contact op