Live muziek bij een uitvaart: vaak gestelde vragen | Momenten
blog

Live muziek bij een uitvaart: vaak gestelde vragen

Waarom kiezen voor live muziek?

Live muziek brengt heel wat extra emotie bij een begrafenis. Ze ondersteunt het levensverhaal dat verteld wordt, maar bovendien kan er door te kiezen voor een live muzikant meer worden ingespeeld op de situatie. Gaat het uitdelen van de rouwbeeldjes iets trager dan voorzien? Duurt het binnenkomen van de familie niet zo lang? Onze ervaren zangers-pianisten passen zich aan aan de situatie en spelen een nummer korter of langer wanneer dat nodig is.

De charme van live piano biedt troost tijdens het afscheid. Met een akoestische versie van een bekend nummer kan je nog meer de betekenis laten horen waar jij zoveel belang aan hecht.

 

Waar vind ik goede liedjes voor een uitvaart?

Er zijn heel wat nummers die mooi klinken tijdens een afscheid. Op onze website hebben we verschillende lijstjes gemaakt met inspiratie: muziek voor het afscheid van een partner, een vader of moeder, een kind of een vriend. Nederlandstalige liedjes voor op een begrafenis, of net minder bekende nummers. En we hebben ook een lijstje met muziek voor bij het afscheid van iemand die zelf uit het leven is gestapt.

Maar hoe dan ook: uiteindelijk beslis jij welke nummers je wil horen. Je hoeft dus niet te kiezen uit een vastgelegde lijst en dat maakt elk afscheid zo uniek.

Hoop Doet Leven
Will Tura
Beluister dit fragment op sfeermomenten.be/live-muziek-bij-een-uitvaart-vaak-gestelde-vragen

Hoeveel liedjes worden er voorzien tijdens een begrafenis?

Meestal worden er 4 of 5 nummers gekozen tijdens een uitvaart. In onze blog leggen we uit wanneer je best live muziek voorziet.

Wil je graag dat wij live muziek voorzien tijdens het afscheid? Dan mag je tot 6 liedjes kiezen.

 

Kan Momenten het lievelingsliedje spelen van de overleden persoon?

Absoluut. Bij ons hoef je niet te kiezen uit een vaste lijst van nummers, dus het favoriete nummer van de persoon waar we afscheid van nemen hoeft zeker niet te ontbreken. We juichen het zelfs toe om enkel betekenisvolle nummers te kiezen. In onze blog geven we meer uitleg over hoe je de juiste muziek kiest.

Let It Be
The Beatles
Beluister dit fragment op sfeermomenten.be/live-muziek-bij-een-uitvaart-vaak-gestelde-vragen

Is er een verschil tussen liedjes in de kerk en in een aula?

Welke liedjes je kiest, bepaal je helemaal zelf. Er is dus niet echt een verschil tussen liedjes in de kerk en in een aula, alleen zullen de momenten binnen de ceremonie waarop je ze kiest misschien wat anders zijn. Doorgaans worden er ook geen liedjes met een godsdienstige ondertoon (zoals Ave Maria) gespeeld in een aula, maar ook dat beslis je zelf.

 

Is er een verschil tussen liedjes voor een begrafenis en een crematie?

Ook hier bepaal je helemaal zelf welke liedjes je wil horen. Er zijn niet echt liedjes die 'enkel' passen bij een crematie. Vaak is het belangrijker om een liedjestekst eens goed door te lezen om te kijken of een nummer geschikt is.

 

Speelt Momenten ook religieuze liedjes?

Dat kan, maar onze focus ligt op de muziek die je ook op de radio hoort. Vaak kan je voor religieuze muziek beter aankloppen bij de pastoor of diaken voor de contactgegevens van het lokale kerkkoor.

Hieronder kan je alvast een stukje horen van onze Nederlandstalige versie van Ave Maria.

Ave Maria
Beluister dit fragment op sfeermomenten.be/live-muziek-bij-een-uitvaart-vaak-gestelde-vragen

Speelt Momenten ook instrumentale of klassieke liedjes?

Ook dat kan. Al onze zangers zijn uitstekende pianisten, dus een instrumentale versie van een bekend nummer klinkt zeker even mooi.

Ben je echter op zoek naar enkel klassieke stukken, dan vraagt dat wat meer oefentijd waardoor dit voor uitvaarten vaak niet mogelijk is.

 

Kan er ook een violist komen spelen op de uitvaart?

Bij Momenten boek je standaard een zanger-pianist, maar we brengen ook regelmatig collega-muzikanten mee. Wil je dus ook graag een violist, dan is dat geen probleem. Hetzelfde geldt trouwens eveneens voor een zangeres, gitarist, ...

Weet dat je bij het afscheid van een dierbare steeds op ons kan rekenen om er een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie van te maken.

Wanneer je ons een bericht stuurt, bellen we je dezelfde dag nog op om verdere afspraken te maken en de liedjeskeuze te overlopen. Wij brengen passende pianomuziek met een warme stem, brengen jouw emoties over met onze muziek en laten je volledig vrij de nummers kiezen die jij het belangrijkste vindt.

Neem contact op