Uitvaart, begrafenis of herdenking | Live Muziek | Momenten

Emotionele muziek tijdens een begrafenis

De manier waarop we afscheid nemen als we een dierbare verliezen, verandert continu. Naast de klassieke kerkelijke begrafenis wordt regelmatig gekozen voor een uitvaart in een aula. Maar ook andere vormen van herdenkingen komen steeds vaker voor.

En los van hoe en waar is er één constante: de lievelingsmuziek van de papa, mama, zoon, dochter of vriend die er niet meer is. Wanneer woorden tekort schieten, krijgt die dankzij onze zangers een prominente plek. Het is dé persoonlijke toets bij uitstek die het afscheid uniek maakt. Daarom helpt Momenten graag om er een mooie en betekenisvolle invulling aan te geven.

Onze versie van 'Everybody Hurts - R.E.M.'Bekijk dit filmpje op youtu.be/BWX9hMUjyM4

Ben je op zoek naar live muziek om respectvol afscheid te nemen? Alvast onze oprechte deelneming. Weet dat je bij het afscheid van een dierbare steeds op ons kan rekenen om er een persoonlijke en stijlvolle ceremonie van te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Toen mama stierf, wou ik graag live muziek op de begrafenis. Haar lievelingsnummer, een laatste keer, voor haar ... Ik vond Andy online en enkele dagen later zorgde hij voor het mooiste afscheid dat ik voor mama kon hopen. Dankjewel, Andy. Ik weet dat mama het mooi vond.

Sandra

Bij een uitvaart zijn emoties erg belangrijk. Ze helpen je om afscheid te nemen en muziek zorgt voor troost wanneer een dierbare er plots niet meer is. Daarom is er regelmatig de vraag om tijdens een uitvaart live muziek te brengen.

Muziek klinkt veel emotioneler wanneer ze live wordt gebracht. Alle kleine imperfecties die op een CD worden weggehaald maken de nummers echt en fragiel. Bovendien maken we er met onze akoestische versies op de piano ook iets heel intiems van, waardoor de betekenis en de tekst nog harder binnenkomen.

Afscheid nemen bestaat niet
Marco Borsato
Ave Maria
Burden Down
Jennifer Hudson
Can You See Me?
Krista Siegfrids
Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn
Gordon
Last Time
Idina Menzel
Beluister deze fragmenten op sfeermomenten.be/begrafenis

Heb je een vraag? Stel ze ons

Ga verder

Op de begrafenis van onze papa bracht Andy heel ontroerend enkele nummers. Het werd een heel mooi afscheid.

Tom

Afscheid nemen van iemand wordt steeds vaker een moment om op een heel persoonlijke manier terug te kijken naar een mooi leven. Niet alleen uitvaarten in crematoria, maar ook kerkelijke diensten worden daarom vaak ingevuld met live muziek, nummers die de overledene graag hoorde, of die hem of haar zo typeren dat ze niemand onberoerd laten.

Live muziek is de ideale manier om emoties tot leven te brengen en zeker op zo’n dag.

Lees verder over hoe live muziek een mooie rol speelt bij uitvaarten in onze blogs.